Gedeputeerden Homan en Staghouwer geven startschot voor SamenZONderAsbest Groningen

 

Op 24 januari 2019 hebben de gedeputeerden Nienke Homan en Henk Staghouwer het startschot gegeven voor de SamenZONderAsbest in de Provincie Groningen. Door deelname aan SamenZONderAsbest verandert het dak voor de eigenaar van kostenpost in een investering met een opbrengst die bijdraagt aan de financiering van de sanering en het nieuwe dak.  
 
Voor de uitgebreide check van de geschiktheid van het dak wordt binnen het pilotproject een voucher ter waarde van € 2.500,- beschikbaar gesteld. De pilot wordt uitgevoerd door ECoop en projectpartner LTO Noord die bij de opening vertegenwoordigd werd door de Groninger voorzitter Alma den Hertog.

 
 
 
 
 
De eerste stap in het project is dat eigenaren van asbestdaken die belangstelling hebben voor SamenZONderAsbest zich kunnen aanmelden via de website. Belangrijk is wel dat u het voornemen heeft om in 2019 te gaan saneren en dat het te saneren dak of een ander beschikbaar dak groot genoeg is (tenminste 450 m2) voor de plaatsing van zonnepanelen. Aanmelden kan tot 24 april 2019. Om verder te bepalen of het dak geschikt is om aan het project mee te doen wordt gevraagd een formulier in te vullen op de website. Met dak eigenaren die door de eerste selectie komen zal vervolgens een persoonlijk intakegesprek worden gevoerd. Op basis van dit gesprek wordt dan bepaald of u als dak eigenaar in aanmerking komt voor één van de 20 dak check vouchers.

Meld u direct aan voor een dakcheck

Terug naar het overzicht